Tandartsbehandelingen

Tan Tandartsen

Anne Franklaan 1
1422 HC Uithoorn

0297-569965
info@tan-tandartsen.nl

Schrijf u in als patiënt 


Wij hebben ons gespecialiseerd in de algemene tandheelkunde waarbij elk lid van ons team zijn eigen specifieke taken heeft. Wij verrichten de meest voorkomende tandartsbehandelingen zelf en mocht het nodig zijn werken wij zeer nauw samen met specialisten in de orthodontie, mond- kaak en aangezichtschirurgie, implantologie, endodontie en parodontologie. Hieronder vindt u een selectie van beschrijvingen van relatief veel voorkomende tandartsbehandelingen. Klik hier voor algemene informatie brochures.


Periodieke controle

De periodieke controle is een van de belangrijkste tandartsbehandelingen. Regelmatige controles zijn essentieel om eventuele problemen zoals bijvoorbeeld cariës (tandbederf) op te sporen en te verhelpen. Om deze reden spreken wij hiervoor een bepaalde regelmaat met u af. Voor de meeste mensen is een halfjaarlijkse controle de beste keuze.

Over de periodieke controle
Tanden bleken

Door het eten en drinken van bepaalde producten en het roken van sigaretten kunnen de tanden verkleuren. Door de tanden te bleken is het mogelijk wittere tanden te krijgen. Helaas is echter niet elk gebit even geschikt om te bleken, wij geven u graag advies over de mogelijkheden bij uw gebit.

Over tanden bleken
Implantaten plaatsen

Wanneer een tand of kies verloren gaat, is het mogelijk de verloren functie te herstellen door middel van een implantaat. Een implantaat vervangt de afwezige tandwortel door middel van een schroef die in de kaak wordt gebracht. Nadat deze schroef is ingegroeid kan er een kroon, brug of overkappingsprothese op vervaardigd worden.

Over implantaten plaatsen
Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling heeft als doel om ontstoken zenuwweefsel geheel te verwijderen. Dit kan namelijk niet uit zichzelf genezen. De tand of kies wordt opengemaakt zodat het ontstoken weefsel verwijderd kan worden. Vervolgens wordt het hele wortelkanaal gereinigd en gevuld.

Over een wortelkanaalbehandeling
Kronen en Bruggen

Als een of meerdere tanden in zeer slechte staat verkeren kan het plaatsen van een kunstmatige kroon- of brug een goede keuze zijn. Een kunstmatige kroon is een kapje van keramiek of metaal dat aan een omslepen tand of kies wordt vastgecement. Een brug is een soortgelijke constructie, maar zit vast aan meerdere pijlers.

Over kronen en bruggen
Kunstgebit

Een kunstgebit is een uitneembare prothese ter vervanging van verloren tanden en kiezen. Het is mogelijk om een volledig of gedeeltelijk kunstgebit te dragen.Afhankelijk de staat van uw gebit zullen wij de meest geschikte prothese aan u voorstellen.

Over een kunstgebit