Veelgestelde Vragen

Tan Tandartsen

Anne Franklaan 1
1422 HC Uithoorn

0297-569965
info@tan-tandartsen.nl

Schrijf u in als patiënt 


Zowel met een “gewone” als een elektrische tandenborstel kunt u uw gebit goed schoonhouden. Het is echter wel zo dat uit onderzoek is gebleken dat het poetsen met een elektrisch tandenborstel bij de gemiddelde populatie een stuk efficiënter gebeurt. Het is met andere woorden dus wel een stuk “makkelijker” om goed te poetsen met een elektrische tandenborstel.
Wanneer we in de mond kijken kunnen we veel, maar helaas niet alles zien. Beginnende gaatjes tussen de tanden en kiezen, ontstekingen aan de wortelpunten en botafbraak zijn enkele voorbeelden van problemen die je alleen met een röntgenfoto kunt zien. Door het regelmatig maken van röntgenfoto’s is de kans groter dat er al bij een eerder stadium ingegrepen kan worden, voordat het te laat is.
Dit is een van de meest veelgestelde vragen. Dat is niet normaal. Bloedend tandvlees duidt erop dat uw tandvlees ontstoken is. Wij kunnen samen met u bekijken wat bij u de oorzaak daarvan is en u helpen uw tandvlees weer gezond te maken.
Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd raken met het “naar de tandarts gaan”. Zo kunnen ze wennen aan de omgeving en zullen ze minder gespannen zijn als ze zelf later een controle ondergaan. U kunt ze meenemen wanneer u zelf voor controle komt, wanneer u voor een behandeling komt is het minder geschikt ze mee te nemen. Een goede controle is over het algemeen mogelijk vanaf 3 jarige leeftijd.
De meeste gaatjes ontstaan tussen het 4de en 20ste levensjaar, daarna is het gebit vaak wat “stabieler”. Wij besteden daarom extra veel aandacht aan de preventie van gaatjes binnen deze leeftijdscategorie. Wanneer we merken dat de mondhygiëne niet optimaal is zullen we bij de controle uitgebreide poetsinstructies geven. Indien nodig zullen we op de blijvende kiezen beschermlaagjes aanbrengen.